Permanente Make-up (PMU)

Voor wie is permanente make-up

Permanente Make-Up is een goede oplossing voor iedereen die er op elk moment van de dag (en nacht) verzorgd uit wil zien! Maar ook zeker voor diegene die weinig tijd heeft of moeite heeft met zichzelf op te maken, of wanneer u allergisch bent voor gewone make-up. Wanneer u geen volle of helemaal geen wenkbrauwen meer heeft. Wanneer u contactlenzen of een bril draagt of veel traant, waardoor uw gewone make-up niet blijft zitten. Dan is permanente make-up vaak de oplossing. Permanente make-up is ideaal wanneer u op vakantie gaat, of heerlijk een dagje gaat genieten in de sauna. Ook tijdens het sporten en zwemmen loopt het niet uit!

Wat is permanente make-up

Permanente make-up is een techniek waarbij met een flinterdunne naald pigmenten in de bovenste huidlaag worden ingebracht. Wij werken met verschillende naaldmodules en technieken. De meest voorkomende behandelingen binnen de permanente make-up zijn de wenkbrauwen en eyeliner.

De behandeling permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Met een verdovingscrème kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

De permanente make-up zal in de loop van de jaren vervagen, maar nooit helemaal uit uw huid verdwijnen. Het is raadzaam de vorm en kleur na 1,5 jaar bij te laten werken en op te frissen met een touch-up.

Contra indicaties voor permanente make-up:
Diabetes, zwangerschap, trombose, hiv-infectie, chronische huidziekten, koorts, hemofilie, immuunstoornis, hart en vaatafwijkingen, afwijkende wondgenezing, keloïd, actief eczeem, psoriasis, allergieën, gebruik van bloedverdunners zoals alcohol, drugs, medicijnen en/of aspirine 24 uur vóór de behandeling. In dit geval is er tijdens de behandeling meer bloedverlies en ‘pakt’ het pigment niet goed.

De behandeling van permanente make-up

Bij Beautysalon Your Moments kunt u ervan uitgaan dat er hygiënisch wordt gewerkt. De salon is GGD gecertificeerd wat inhoudt dat wij volgens de RIVM Hygiëne richtlijnen werken en dat onze materialen RIVM goedgekeurd zijn. Daarnaast zijn wij gediplomeerd Permanente Make-up specialist en kan u rekenen op een professionele houding en advies.

Overweegt of twijfelt u nog om permanente make-up te laten zetten, dan kunt u een vrijblijvend intakegesprek inplannen. Tijdens deze intake bespreken we uw wensen en verwachtingen en hoe de behandeling eruit ziet.

Voordat de behandeling begint, vult u een gezondheidsverklaring in en geeft u een akkoord op de behandeling. Daarna gaan we de behandeling starten. Samen met u gaan we de vorm van uw wenkbrauwen of eyeliner bepalen. Deze meten wij uit aan de hand van uw gezicht. Maar ook u kijkt mee en geeft aan wat uw wensen zijn. De volgende stap is het bepalen van de kleur. Als alles 100% naar wens is, begint de pigmentatie. Na 6 weken komt u terug voor de nabehandeling om de puntjes op de i te zetten.

Wat zijn de mogelijkheden van permanente make-up:

Permanente eyeliner
• Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met behulp van permanente make-up kan met de verschillende kleurstellingen het aangezicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder dat u zorgen hoeft te maken over uitgelopen make-up. Met een deepliner wordt de PMU net aan de grens van de wimpers gezet waardoor de wimpers veel voller lijken. Niet zo heftig als een eyeliner, maar zorgt wel voor een frisse blik.

Permanente wenkbrauwen
• De poeder techniek (of ook wel schaduwtechniek genoemd). Met deze techniek van permanente make-up wordt op een heel subtiele wijze pigment aangebracht waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Doordat de schaduw verschillende sterktes in kleur kan hebben, kan er een mooie overloop van licht naar donker gecreëerd worden. Er ontstaat hierdoor een natuurlijke zachte wenkbrauw. Deze techniek kan ook goed gebruikt worden voor diegene die graag een wat meer aanwezige wenkbrauw wenst.
• Hairstroke techniek is er voor de zeer natuurlijk ogende wenkbrauwen. Met een flinterdunne naald wordt een wenkbrauw geheel of gedeeltelijk gecreëerd door haartjes “te tekenen” (eigenlijk pigmenteren) in de huid. Doordat er haartjes bij jouw echte wenkbrauwharen worden getekend zal het resultaat zeer natuurlijk zijn. Door het gebruik van verschillende kleursterktes kan er gekozen worden voor een natuurlijk en zacht effect maar ook voor een wat meer aanwezig wenkbrauweffect.

Pigmenten van Swiss Color

Pigmenten van Swiss Color
Bij Beautysalon Your Moments werken wij met de pigmenten van Swiss Color. Swiss Color is opgezet door twee zussen uit Zwitserland. De pigmenten zijn ijzeroxide vrij en zijn vrij van PAA’s en PAKS. Waardoor u geen verkleuring van rood of blauw krijgt in uw pigmentatie. De pigmenten van Swiss Color voldoen aan de hoogste eisen maar zijn daarnaast ook optimaal opneembaar in de huid en blijven ook na heling de prachtig kleur behouden. De producten van Swiss Color zijn ook dierproef vrij.

Net als wij, vindt Swiss Color het erg belangrijk om na te denken wat pigmenten doen met de huid. Vraagstukken als veiligheid en toepasbaarheid staan bij Swiss Color voorop. Het inbrengen van pigmentstoffen brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee, zowel op het gebied van kundigheid, vakbekwaamheid als veiligheid.

PMU Touch-up

De prijzen voor de PMU Touch-up behandelingen gelden uitsluitend voor klanten, waarbij de PMU in onze salon is gezet. De Touch-up behandeling dient plaats te vinden binnen 18 maanden na de laatste behandeling. Indien u vanuit een andere salon bij ons komt en nog oude Permanente Make-Up op de ogen of wenkbrauwen heeft, dan is een intakegesprek altijd noodzakelijk. Dit intakegesprek is gratis en vrijblijvend en dient ervoor om onze klanten van het juiste advies te voorzien.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00