Permanente Make-up (PMU)

Wat is permanente make-up

Permanente make-up is ideaal als u er altijd verzorgd uit wilt zien. Het scheelt u dagelijks tijd en uw make-up blijft de hele dag perfect zitten!
Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid. De meest voorkomende behandelingen binnen de permanente make-up zijn de wenkbrauwen, eyeliner, full lips en lipliner. Bij onze salon wordt momenteel alleen wenkbrauwen en eyeliner aangeboden.
Permanente make-up wordt aangebracht met een permanente make-up apparaat. Hierin zit een pen waar een naaldmodule zit. In deze naaldmodule zitten meerdere kleine naadjes die het pigment in de huid brengen. Er wordt met verschillende naalden en technieken (bijvoorbeeld hairstrokes of schaduwtechniek) gewerkt. Zo wordt het resultaat verkregen dat u graag wenst.
De behandeling permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Met een verdoving crème kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.
De permanente make-up zal in de loop van de jaren vervagen, maar nooit helemaal uit uw huid verdwijnen. Het is raadzaam de vorm en kleur na 1,5 jaar bij te laten werken en op te frissen. Zie onze prijzen voor de PMU Touch-up

Voor wie is permanente make-up

Voor iemand die moeite heeft met het opmaken van gewone make up. Geen zin heeft in opmaken met gewone make-up. Weinig tijd heeft voor opmaken met gewone make-up, altijd een potlood of sjabloon gebruikt. Geen volle wenkbrauwen heeft, helemaal geen wenkbrauwen meer heeft. Lijdt aan de ziekte Alopecia of Trichtillomanie. Contactlenzen of bril draagt of erg veel traant, waardoor gewone make up niet blijft zitten. Allergisch is voor make-up of make-up remover. Veel aan sport doet of vaak een sauna bezoekt.
Contra indicaties permanente make-up
Diabetes, Zwangerschap, Trombose, HIV infectie, Chronische huidziekten, Koorts, Hemofilie, Immuunstoornis, Hart en vaatafwijkingen, Afwijkende wondgenezing, keloïd, Actief eczeem, Psoriasis, Allergieën, Gebruik van bloedverdunners zoals alcohol, drugs, medicijnen en/of aspirine 24 uur vóór de behandeling. In dit geval is er tijdens de behandeling meer bloedverlies en ‘pakt’ het pigment niet goed.

Wat zijn de mogelijkheden van permanente make-up:

  • Permanente eyeliner
    Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.
  • Permanente wenkbrauwen
    Hairstroke techniek, ook wel de haartjes techniek genoemd, is er voor de zeer natuurlijk ogende wenkbrauwen (vandaar dat veel klanten voor deze techniek kiezen). Met een flinterdunne naald wordt een wenkbrauw geheel of gedeeltelijk gecreëerd door haartjes “te tekenen” (eigenlijk pigmenteren) in de huid. Doordat er haartjes bij jouw echte wenkbrauw haren worden getekend zal het resultaat zeer natuurlijk zijn. De powder- ofwel schaduwtechniek. Misschien doe je het zelf al, het inkleuren van de wenkbrauwen met een wenkbrauwpoeder of potlood. Nou dat is eigenlijk wat deze schaduwtechniek is. Met deze techniek wordt de wenkbrauw letterlijk ingeschaduwd. Doordat de schaduw verschillende sterktes in kleur kan hebben, kan er een mooie overloop van licht naar donker gecreëerd worden. Er ontstaat hierdoor een natuurlijke zachte wenkbrauw. Er wordt geen strakke lijn getekend maar juist een soort schaduw waardoor het lijkt alsof je de wenkbrauwen met poeder hebt aangezet. Maar deze techniek kan ook goed gebruikt worden voor diegene die graag een wat meer aanwezige wenkbrauw wenst. Door het gebruik van verschillende kleursterktes kan er gekozen worden voor een natuurlijk en zacht effect maar ook voor een wat meer aanwezige wenkbrauw effect.

Pigmenten van Swiss Color

Bij Beautysalon Your Moments werken wij met de pigmenten van Swiss Color. Swiss Color is opgezet door twee zussen uit Zwitserland. De pigmenten zijn ijzeroxide vrij en zijn vrij van PAA’s en PAKS. Waardoor u geen verkleuring van rood of blauw krijgt in u pigmentatie. De pigmenten van Swiss Color voldoen aan de hoogste eisen maar zijn daarnaast ook optimaal opneembaar in de huid en blijven ook na heling de prachtig kleur behouden. De producten van Swiss Color zijn ook dierproef vrij.
Net als wij vindt Swiss Color het erg belangrijk om na te denken wat pigmenten doen met de huid. Vraagstukken als veiligheid en toepasbaarheid staan bij Swiss Color ook voorop’. Het inbrengen van pigmentstoffen brengt een enorme verantwoordelijk met zich mee, zowel op het gebied van kundigheid, vakbekwaamheid als veiligheid.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00