Huidtherapie

Huidverjongingstherapeut

Ik ben Eva Streutker “ verjongingsspecialist”, al jaren ben ik met veel plezier Cosmetisch Huidtherapeut en ondernemer. Naast het freelancer zijn in de huidtherapie ben ik ook verantwoordelijk als Sales Executive Nederland voor de Tixel en AQ skinsolutions voor de firma MPT.INT. Ik houd mij naast Cosmetische huid verjonging voornamelijk ook bezig met het begeleiden en trainen van artsen en huidtherapeuten in verschillende klinieken in Nederland.

Ik heb jarenlang ervaring in de cosmetische dermatologie door een nauwe samenwerking met dermatologen, plastisch chirurgen en andere specialisten.

Eva Streutker

Tixel

De Tixel gebruikt een nieuw concept genaamd Thermo-Mechanische Ablatie. Dit houdt in dat een kopje (1 cm2) met kleine titanium pinnen heel kort tegen de huid aan wordt geschoten. Door middel van een korte contactduur met de huid worden er micro gaatjes in de huid gemaakt en wordt warmte diep in de huid gebracht. Door de kleine wondjes wordt een wondgenezingsproces op gang gebracht. De afgifte van hitte in de lederhuid zorgt voor collageen re modellering, die resulteert in een stevigere huid. Het resultaat van de Tixel is vergelijkbaar met die van een CO2 laser, maar met een minder lange down time en minder bijwerkingen. Omdat de Tixel de epidermis veel minder verwondt dan andere apparatuur is de hersteltijd rond de 4-6 dagen. Daarnaast is het risico op complicaties kleiner. Het voordeel van de Tixel is dat ook het gebied rond de ogen behandeld kan worden, omdat er niet met laserstraling maar met warmte gewerkt wordt.

Voordat u deze behandeling kan ondergaan is een consult noodzakelijk.

Waar kan de Tixel behandeling nog meer voor worden gebruikt?

De Tixel is in principe voor iedereen geschikt die de huid wil verbeteren. Zo kunnen (Acne) littekens al op jongere leeftijd voorkomen en de Tixel is ook ideaal voor het aanpakken van de eerste fijne lijntjes die meestal rondom de ogen ontstaan na het 25ste levensjaar. U dient eerst op een consult te komen zodat de therapeute goed naar de huid kan kijken.

De Tixel is er echt op gericht om de huid te verstrakken en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het fijne aan de Tixel is dat het apparaat toepasbaar is op verschillende zones waaronder het gezicht, de hals en het decolleté. De Tixel kan ook toegepast worden op het lichaam en daarbij kun je denken aan de armen, handen, benen, knieën en billen.

De therapeute neemt de geschiktheid voor de behandeling en eventuele risicofactoren door. De Tixel mag op nagenoeg alle huidtypen worden toegepast. Het is wel belangrijk om zowel 4 weken voor als 4 weken na de behandeling niet te zonnen. De therapeute zal voorafgaand aan de behandeling de huid reinigen alvorens van start te gaan met de behandeling.

Nadat de Tixel kop op de huid is geplaatst, voelt de patiënt warme prikjes op de huid. Zo behandelen we het hele gebied zeer nauwkeurig. De behandeling zelf kan wel wat pijn geven maar deze pijn is goed verdraagbaar. Indien gewenst kun je voor de behandeling paracetamol gebruiken. Tijdens de behandeling kan de huid rood worden en er kan na de behandelingen wat zwelling plaats vinden. Een behandeling duurt ongeveer 20-30 minuten afhankelijk van de zone.

De huid zal warmer, roder en wat gezwollen aanvoelen voor ongeveer 24 uur en dit behandelen we na met een verkoelende nabehandelingscrème. De hersteltijd is ongeveer 6-8 dagen waarbij de huid zonverbrand zal aanvoelen (strakke huid). Na 2-4 dagen kan de huid bruine, droge schilfering van minuscule stipjes vertonen. Deze stipjes zijn voor anderen nauwelijks zichtbaar maar kan een licht gebronsd uiterlijk geven. Blootstelling aan de zon moet vermeden worden voor ongeveer 3 maanden.

KTP Laser

Het lasersysteem is uiterst effectief in het behandelen van rode vaatjes en pigment. Ook steelwratjes kunnen eenvoudig worden weggehaald. Daarnaast kan rosacea en couperose effectief behandeld worden.
Het mooie van deze diodelaser is dat er bij veel behandelingen direct resultaat te zien is. Bij het behandelen van oppervlakkige rode vaatjes is dit bijvoorbeeld het geval. Bij een pigmentbehandeling zal het pigment eerst juist donkerder kleuren waarna het resultaat zichtbaar zal zijn.

Je voelt doorgaans kleine speldenprikjes, maar voor iedereen is de behandeling goed te doen. Nadien is er soms sprake van een lichte zwelling en roodheid, maar dit zal na één dag wegtrekken.

Indicaties:

klik op de afbeeldingen voor het voor en na resultaat

Voor

Na

Voor

Na

Tixel Tarieven

Ooglidcorrectie met Tixel

Oorsprong

De bewegingsbanken zijn een uitvinding van een Amerikaanse orthopedisch specialist. Zijn echtgenote kreeg polio en hij onderzocht mogelijkheden waarmee zij in conditie zou kunnen blijven. Hij ontwierp zes onbelaste bewegingsbanken. Zijn vrouw behield hiermee een goede bloeddoorstroming, hetgeen essentieel is voor de zuurstofvoorziening van het gehele lichaam. Daardoor bleven haar spieren en gewrichten sterk en soepel

Slenderen

Slenderen is een bewegingsvorm, die wordt uitgeoefend op zes met elektromotoren aangedreven tafels, die elk een apart gedeelte van uw lichaam activeren. Elke tafel duurt 9 of 10 minuten. U bent dus in totaal ongeveer een uur per behandeling bezig.
Borst, bovenarmen, buik, taille, heupen, zitvlak, bovenbenen en kuiten komen zo allemaal aan bod. Slenderen bouwt uw spieren niet op (wat traditionele oefeningen wel doen) maar maakt ze sterk en veerkrachtig.
Slenderen helpt vetkussentjes af te breken (ook op moeilijke plaatsen), zodoende verliest u daadwerkelijk centimeters. Bovendien voelt u zich na elke Slender sessie echt fit en uitgerust, de tafels doen immers het zware werk voor u!

Voor wie

  • om op een geweldige manier voor mannen en vrouwen om dagelijkse stress af te bouwen
  • voor wie op een aangename manier zijn of haar lichaam in conditie wil brengen en houden
  • als bewegingstherapie voor mensen met (medische) klachten
  • als ondersteuning voor hen, die een dieet (gaan) volgen en aan hun lichaam willen werken
  • om het figuur te corrigeren (effectief voor versteviging van de huid en vermindering van cellulitis)
  • voor wie even uit de dagelijkse sleur wil zijn

Wat heeft u nodig?

  • gladde en soepele kleding (zonder ijzeren ritsen en riemen)
  • sokken met antislip-zool
  • handdoek

Bent u onder behandeling van huisarts, specialist of fysiotherapeut, overleg dan of u de banken kunt proberen en mag uitoefenen.

Relaxbank

Voor de totale ontspanning

Deze bank ontspant alle spieren weer en voorkomt bij de meeste mensen spierpijn. Verbeterd de bloedsomloop, reguleert de bloeddruk en helpt het lichaam af van overtollig vocht en afvalstoffen, terwijl het de huidcellen een zachte warme gloed geeft. De darmen, nieren en hormonen gaan beter functioneren.

Zand-zakbank

Staat gelijk aan 1000 Heuprollingen

De zachte ritmische bewegingen helpen de vetkussentjes op heupen, buik, zitvlak en dijen af te breken en geeft een vaste en gladdere huid. Deze bank werkt vocht afdrijvend, stimuleert de bloedomloop, reguleert de bloeddruk en helpt de cellulitis te verwijderen. Na enkele minuten kunt u een lichte tinteling voelen in het lichaam, dit komt door de stimulering van de bloedsomloop. Het zandzakje ligt op de buik zodat de rug beter tegen de bank wordt gedrukt.

Functie: verstevigt de buik- en bilspieren, tevens mobiliseert het de bekkenbodemspieren en de werverkolom.

Positie: liggend op de rug, de armen langs de zij. Iedere bil op één kussen en een zandzak op de buik. De benen iets gespreid.

Benenbank

Staat gelijk aan 3 km wandelen

Ringbewegingen doen de benen afslanken, vooral de binnen dijen en de ‘zadeltas’ buitendijen. Deze opgeheven stand kan verbetert de bloedsomloop in de onderste ledenmaten. Helpt overtollige vet verminderen op buik, benen, taille, heupen en zitvlak.

Functie : deze soepele ronddraaiende beweging is effectief voor het gehele been, zowel de binnen, buiten, als de voorzijde, tevens voor de kuiten.

Positie: liggend op uw rug, uw achterwerk richting de box. Plaats de voeten in de voetsteunen en vergrendel deze met de daarvoor bestemde banden.

Indien de voetsteunen draaien nooit de voeten eruit halen en tussen de voetsteunen plaatsen!

Taille-buik-heupbank

Staat gelijk aan 900 achterwaartse beenheffingen

Doet de benen opheffen en zakken waarbij uw lendenen, buik, taille en heupen verscheidene centimeter kunnen afvallen. Versterkt tevens de onderrugspieren en help cellulitis te verwijderen.

Functie : training voor de bil, buik, en bovenspieren. Tegen extra oefening voor de taille en bekkenbodemspieren.

Positie: liggen op de rug, de armen langs de zij. De benen op de afzonderlijke beenleggers. Ook is het mogelijk om op buik te liggen.

Schouderbank

Voor de algehele houding

Oefening voor het gehele bovenlichaam. Deze bank masseert de bovenrug, schouder en nek. Je houding wordt verbeterd, bovenrug en armen worden verstevig.

Functie : verbeterd de houding van het bovenlichaam. Tevens worden de schouders ‘losgemaakt’. Geeft ontspanning na de stress van de dagelijkse bezigheden.

Positie: liggend op de rug met de bovenkant van de schouders gelijk aan de bovenkant van het bewegende deel. De voeten moeten aan de zijkant van de bank en de knieën worden opgetrokken.

Bovenbeenbank

Staat gelijk aan spreidstand oefening

Door zijwartste bewegingen spreiden de benen en worden de binnen en buitenkant van de bovenbeenspieren getraind. Dit gaat Cellulitis tegen en spieren worden verstevigd.

Functie : deze bank is effecttraining voor de bil, buik, en bovenspieren. Tegen extra oefening voor de taille en bekkenbodemspieren.

Positie: liggen op de rug. Plaats de benen op de beenleggers tussen de zij-wandjes. De bovenkant van de benen ligt gelijk met de bovenkant van de beenleggers. Ook is het mogelijk om op uw buik te liggen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00